Aturan pikeun urang asing anu asup ka China saatos Covid-19

Numutkeun kana pengumuman Cina tanggal 26 Maret 2020: Dimimitian jam 00:00 tanggal 28 Maret 2020, urang asing bakal ditunda samentawis tina asup ka China nganggo visa sareng ijin tinggal anu sah ayeuna. Asupna urang asing kalayan kartu perjalanan bisnis APEC ditunda. Kabijakan sapertos visa palabuhan, pangecualian visa transit 24/72/144 jam, pangecualian visa Hainan, pangecualian visa pesiar Shanghai, pangecualian visa 144 jam pikeun urang asing ti Hong Kong sareng Makau pikeun asup ka Guangdong dina grup ti Hong Kong sareng Makau, sareng Pambébasan visa Guangxi pikeun grup wisata ASEAN ditunda. Éntri sareng visa diplomatik, resmi, sopan, sareng C moal kapangaruhan (ngan ieu). Asing anu datang ka Cina pikeun kalibet dina ékonomi diperlukeun, dagang, kagiatan ilmiah jeung téhnologis, kitu ogé kabutuhan darurat kamanusaan, bisa ngalamar visa ti Kadutaan Cina jeung konsulat mancanagara. Éntri asing kalayan visa anu dikaluarkeun saatos pengumuman éta moal kapangaruhan.

Pengumuman tanggal 23 Séptémber 2020: Dimimitian jam 00:00 tanggal 28 Séptémber 2020, urang asing anu gaduh padamelan Cina anu sah, urusan pribadi sareng ijin tinggal kelompok diidinan lebet, sareng personel anu relevan henteu kedah ngalamar deui visa. Upami tilu jinis ijin tinggal di luhur anu dicekel ku urang asing kadaluwarsa saatos jam 00:00 tanggal 28 Maret 2020, anu gaduh tiasa nerapkeun ka misi diplomatik Cina di luar negeri kalayan ijin tinggal anu kadaluwarsa sareng bahan anu relevan upami alesan sumping ka China tetep teu robih. . musium lumaku pikeun visa saluyu pikeun asup ka nagara. Personil anu disebatkeun di luhur kedah leres-leres patuh kana peraturan manajemén anti-epidemi Cina. Diumumkeun dina 26 Maret yén langkah-langkah sanés bakal terus dilaksanakeun.

Teras dina ahir taun 2020, Kedubes Tiongkok di Inggris ngaluarkeun "Bewara ngeunaan Penundaan Samentawis Asupna pikeun Jalma di Inggris anu gaduh Visa sareng Ijin Tinggal Tionghoa anu Sah" dina 4 Nopémber 2020. Moal lami deui, Kadutaan Tiongkok di Inggris, Perancis, Italia, Bélgia, Rusia, Filipina, India, Ukraina, sareng Bangladés sadayana ngaluarkeun pengumuman yén urang asing di nagara-nagara ieu kedah nahan masalah éta saatos 3 Nopémber 2020. Visa pikeun asup ka China. Urang asing di nagara-nagara ieu henteu diidinan asup ka China upami aranjeunna gaduh ijin tempatna pikeun padamelan, urusan pribadi, sareng klaster di China.

Catet yén visa urang asing di nagara-nagara ieu antara 28 Maret sareng 2 Nopémber henteu kaleungitan validitasna, tapi kadutaan lokal sareng konsulat henteu ngijinkeun urang asing ieu langsung ka China, sareng aranjeunna henteu nampi deklarasi kaséhatan (engké dirobih janten kode HDC). Kalayan kecap sanésna, upami urang asing ti nagara-nagara ieu ngagaduhan tilu jinis tempat tinggal atanapi visa di luhur antara 28 Maret sareng 2 Nopémber, aranjeunna tiasa lebet ka nagara sanés (sapertos Amérika Serikat) pikeun angkat ka Cina.


waktos pos: Aug-10-2021